11 Temmuz 2019 Perşembe
Evet, Şimdi pratik yolumuzu anlatalım.
Wappalyzer eklentisi bize web sitesinin joomla, wordpress veya drupalla mı meydana gelip gelmediğini söyleyecek. Bu eklentimizi internet gezintisini yaptığımız uygulamamıza ekliyoruz. Kurulum için firefox veya chrome seçenekleri bulunuyor.
Kurulumu Wappalyzer' ın Sayfasından yapın. Kurulum bittikten sonra aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi browserınız da ikonu göreceksiniz. Bu ikon web sitesinin alt yapısını bize göstermektedir.
Bunun dışında bazı alternatif yöntemler de var. Mesela wordpress için kullandığım Is it WordPress websitesi bunlardan biridir.
Genel olarak Built With ise hemen hemen tüm alt yapıları anlamaktadır. Örneğin magento alt yapısına sahip bir eticaret sitesini analiz edebilir. Ayrıca Built with sitesi linkini yazdığımız websitesi hakkında detayları da vermektedir. Bir web sitesinin yazılım dilini de öğrenebilirsiniz hatta server yapısı ve kullanılan api ve yan uygulamalarda buna dahil.
Bir diğer yöntem sayfa kaynağında arama yapmaktır. Örneğin "wordpress" ya da "wp" aramak sonuçlara göre bir yargıya varmak da yöntemlerden biridir.
Bunu Paylaş :
comment 0 Yorum
more_vert*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.