CEMO

$Recycle.Bin ve System Volume Information Virusleri Temizle

$Recycle.Bin ve System Volume Information Virusleri Temizle
11 Temmuz 2019 Perşembe

Eğer işletim sisteminizde ki klasörleri şu üç ayarda; "Bilinen dosya uzantılarını gizle (deactive), Gizli dosyaları göster ve Korunan işletim dosyalarını göster" seçeneklerini belirleyerek kullanıyorsanız sürücülerinizde iki adet yabancı klasör ismiyle karşılaşacaksınız. Bildiğiniz gibi bu iki dosya sistem dosyasıdır. $Recycle.Bin geri dönüşüm kutusunda silinen dosyalarımızın tutulduğu, System Volume Information' da sistem geri yükleme dosyalarımızın gizlenip saklandığı klasörlerdir.

Bu iki klasörü bir fırsat bilip zararlı yazılımı içine saklamak gayet mantıklı bir gizlenme yöntemi oluyor. Hem burada gizlenen bir virüsü farketmek zor hem de virüs olup olmadığını anlamak güç. Ayrıca virüs programları, bu dosyaları işletim sisteminin sistem dosyası olarak kabul eettiği için silemiyorda. İşte bu durumda virüsün çeşidine göre değişik yöntemler uygulanmakta ve problem yeni bir formattan önce kurtarılabilmektedir. Eğer sizde bu iki sistem klasörünün içine yerleşmiş virüsten şikayetçiyseniz uygulamanız gereken adımları ve programları sırasıyla yazıyorum.
Öncelikle virüsü hemen farkettiyseniz ve virüs programınız müdahale edemiyorsa RogueKiller programını indirin ve taratın. Eğer virüs sisteminize iyice sızmış ve zararı çoktan vermişse diğer programlarla birlikte RogueKiller programını kullanın. Tüm bu işlemler sırasında kullandığınız antivirüs programını geçici olarak devre dışı bırakmanız programların serbest çalışması açısından uygun olacaktır.

Güncelleme: 27 Haziran 2013 RogueKiller Programının 32 bit sürümünün yanı sıra 64 bit sürümüde linkte güncellenmiştir.

İndirin tdsskiller
Programı çalıştırının. Otomatik güncelleme yaptıktan sonra açılan ekranda Scan'a tıklayarak taratın.Programın vasayılan ayarlarını olduğu gibi bırakın.
İndirin aswMBR
Kullanmak için; avast son sürüme güncellensin mi sorusuna evet deyin ve yazılımı güncelleyin. Scan' a tıklayın ve taratın.
İndirin ESET online scanner
Kurulumu yapın. Son virüs veritabanı güncellemesine izin verin ve bulaşanları sil işaretiyle sisteminizi taratın.
Son adım sistem yeniden başlatmayı gerektirecek. RogueKiller ile ön tarama yapılacak ve $Recycle.Bin ve System volume information klasörlerindeki virüsleri temizleyeceğiz. Tüm verilen bu programlarda konumuza en çok hitap eden, virüsün bulaşma ve alanıyla alakalı sonucu benimsediğim RogueKiller programıydı. RogueKiller yalnızca bu iki sistem klasörünü temizlemekle kalmıyor, ek birkaç da hizmet sunuyor. Sistem adres defteri olan Host, vekil sunucu Proxy, ip sunucusu Dns gibi Ağ ve internetle alakalı bu önemli araçlara virüs bulaşmışsa temizliyor. Yalızca virüs değil, işleyişdeki hataları da onarıyor, işte bu güzel programı bize kazandıran tigzy-RK' e bir teşekkür mahiyetinde adı geçsin istedim. Programın ekran görüntüsü ve indirme linki ile yazıya veda ediyorum. -başka bir makalede görüşmek üzere...

İndirin

RogueKiller

Bunu Paylaş :
Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.