CEMO

Wordpress Şık Hesabım ve Kayıt Ol Sayfaları Oluşturma

Wordpress Şık Hesabım ve Kayıt Ol Sayfaları Oluşturma
22 Ocak 2019 Salı
Wordpress Şık Hesabım ve Kayıt Ol Sayfaları Oluşturma
Wordpress Şık Hesabım ve Kayıt Ol Sayfaları Oluşturma
 #wordpress #user #registration #elementor #eklenti #wordpresseklenti #wp #wpeklenti #wpkayıtol #wp-kayit-ol-sayfası #hesabım #kayıtol

Wordpress sitenizde "Üye Olma" sistemi aktif olmayan veya Üye Olma ve Hesabım sayfaları hoşuna gitmeyen kendine özgü Hesabım ve Kayıt Ol sayfaları oluşturmak isteyenler doğru adrestesiniz.
Bu paylaşımım da profesyonel bir Kullanıcı Hesabım sayfası ve Kayıt Ol sayfası oluşturmayı öğreneceksiniz.Sizde bir kaç kolay adımda harika görünüme sahip Hesabım veya Kayıt Ol sayfaları oluşturmak isterseniz şimdi başlayın...Bu paylaşımı yaparken çok emek veriyorum, lütfen destek olmak için olumlu ya da olumsuz(düzeltilmesi gereken veya eksik noktaları) yorumlarınızı iletebilirseniz sevinirim.

BAŞLAYALIM...

İki eklentiye ihtiyacımız var,
Birincisi User Registration
İkincisi Elementor

User Registration ile üyelik sistemini aktif edeceğiz ve Hesabım,Kayıt Ol sayfalarında ki butonları ve Adınız gibi alanları düzenleyeceğiz.
Elementor ile kendimize Hesabım,Kayıt Ol sayfaları oluşturacağız.Buralara kendi yaratıcılığımıza ve tasarımımıza göre yani keyfimize göre :)) düzenlemeler yapacağız.

İlk önce User Registration eklentisi ile başlayalım.Yukarı da verdiğim adresten veya Admin Paneli>Eklentiler>Yeni Ekle diyerek Arama Kutusuna User Registration yazarak User Registration – Custom Registration Form, Login And User Profile For WordPress u seçerek kuruyoruz.Daha sonra etkinleştiriyoruz.

User Registration örnek form ayarları için resimi inceleyebilirsiniz...

User Registration
User Registration
Not : User Registration'u Türkçeleştirmek için aynı menüden Settings'i seçerek İngilizce kısımları Türkçeleştirebilirsiniz.Ayrıca User Registration eklentisini kurduğumuzda otomatik olarak My Account ve Registration adında iki adet sayfa oluşturur.Biz bu sayfaları düzenleyeceğiz ama öncelikle diğer eklentimiz olan Elementor'u kurmamız gerekiyor.


Elementor eklentisini kurmak için
Yukarı da verdiğim adresten veya Admin Paneli>Eklentiler>Yeni Ekle diyerek Arama Kutusuna Elementor yazarak Elementor Sayfa Yapıcı yı seçerek kuruyoruz.Daha sonra etkinleştiriyoruz.
Daha sonra yukarıda ki paragrafta da bahsettiğim gibi My Account veya Registration sayfalarından(siz hangisini düzenlemek istiyorsanız ona göre uygulayabilirsiniz) seçiyorsunuz.
Ben Kayıt Ol sayfasını düzenlemek ve şık bir görünüme getirmek istiyorum.O yüzden Registration sayfasını seçiyorum.

  • Kayıt Ol Sayfasında yapmamız gerekenleri aşağıda ki resimden takip edebilirsiniz;
kayıt ol sayfası
kayıt ol sayfası
  • Edit with Elementor sayfasında yapmamız gerekenleri aşağıdaki resimden takip edebilirsiniz;
edit with elementor
edit with elementor

  • Benim yapmış olduğum basit örnek Kayıt Ol sayfasını aşağıda ki resimden inceleyebilirsiniz;
örnek kayıt ol sayfası
örnek kayıt ol sayfası
Evet arkadaş görmüş olduğunuz gibi bir kaç kolay adımda tamamen kendimize göre düzenleyeceğimiz Hesabım veya Kayıt Ol sayfasını yapabiliyoruz.Eğer yapamadığınız, takıldığınız, anlamadığınız bir nokta olursa yorum kısmından veya iletişim sayfamdan sorabilirsiniz.
Okuduğunuz için teşekkür ederim.


Bunu Paylaş :
avatar
Admin

Teşekkür ederim yorumunuz için

22 Ocak 2019 11:42
Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.