CEMO

21 En iyi Wordpress Eklentileri 2019

21 En iyi Wordpress Eklentileri 2019
21 Ocak 2019 Pazartesi
21 En iyi Wordpress Eklentileri 2019
21 En iyi Wordpress Eklentileri 2019
#wordpress #wordpresseklenti #eklenti #2019 #eniyi #enler #wordpress2019

Wordpress site sahipleri buraya!
Sizler için Wordpress Eklentilerini listeledim ve bu eklentiler ile ne yapabileceğini anlatmaya çalıştım.Listede en iyi WordPress SEO eklentileri, güvenlik eklentileri, hız optimizasyon eklentileri, pazarlama ve sosyal medya eklentileri yer alıyor. Bu eklentiler sitenizi sağlam, güvenli, SEO dostu ve modern bir web sitesinde gereken tüm estetik görünüme tamamlamanıza yardımcı olacaktır.
Eklentiler ile ilgili sorularınız varsa yorumdan veya iletişim sayfamdan bana ulaşabilirsiniz.Siteleriniz için karşılıksız yardımcı olmaya hazırım.

ADSENSE'e sitemizi nasıl uygun hale getirebilirim? Onay almak için ne yapmalıyım? Eksiklerim neler? diyorsanız Websiteyi Adsense'e Göre Hazırlamak ve Kabul Edilmeyi Garantileştirmek adlı makalemi okuyabilir,orada ki önerilerimi yerine getirdikten sonra büyük bir ihtimal onay alabilirsiniz.

SEO'nun ne olduğunu,mantığını ve Google da nasıl üst sıralara çıkabileceğimizi anlattığım SEO'yu yönetmek! SEO Ayarlarını Yap,Google'da Yüksel  adlı makalemi de okumanızı öneririm.

Akismet
Akismet
Akismet, Wordpress Güvenlik Eklentileri statüsündedir.Akismet, sitenizde ki yorumları kontrol eder,sitenize gelen anormal trafiği ve spam sorumları engeller.Sitede yorumlanan yorumlar sizin belirlediğiniz bir filtreden geçerek onaylanır.Sizin istemediğiniz kelimeleri otomatik algılar ve o yorumu kabul etmez.

All İn One Schema.Org Rich Snippets
All İn One Schema.Org Rich Snippets
Google ve diğer arama motorlarında arama yaptıktan sonra karşımıza aradığımız kelimeye göre websiteleri listelenir. Hiç dikkat ettiniz mi, bazı websitelerinde arama sonuçlarında paylaşılan içeriğin açıklama kısmında yıldız veya inceleme puanları görürüz.İşte bu Wordpress eklentisi tam olarak bize bunu sağlıyor.Eklediğimiz içeriğin(makalenin) kullanıcılar tarafından değerlendirilmesine ve bu değerlendirmenin Google arama sonuçlarında listelenmesini sağlıyor.

BJ Lazy Load Wordpress eklenti
BJ Lazy Load Wordpress eklenti
Wordpress site sahiplerinin bildiği bir kavram vardır.Nedir bu kavram? Hemen çıkma oranı..
Hemen çıkma oranı yani sitenizin yüklenme süresini etkileyen bir takım faktörler vardır.JS,CSS gibi kodlamalar ve bunun yanında RESİMLER!Bu uygulama resimleri optimize ederek sitemizin daha hızlı açılmasını sağlıyor. Daha hızlı açılan sitemiz, ayrılmayan kullanıcılar yani daha çok hit demek...

Broken Link Checker Wordpress Eklenti
Broken Link Checker Wordpress Eklenti
Yüksek hitli bir Wordpress sitesi sahibisiniz diyelim.Kullanıcıların sitenizi ziyaret ettiğinde karşılarında kırılmış link bulmaları, sizce de olumsuz bir durum değilmidir? İleri de tekrar ziyaret etme ihtimali azalmaz mı bu kullanıcıların? Peki kırık link problemini nasıl çözebilirim,kontrolünü nasıl yapabilirim dediğinizi duyar gibiyim.Kırık linkleri takip etmesi zordur ama bu uygulama sitemizi biz uyurken bile 7/24 analiz eder bize herhangi bir kırık link tespit ederse rapor halinde uyarır.Bu eklenti ile sitemizde ki bütün kırılmış linklerden haberdar olacağız ve güzel bir haberim var.Bu eklenti tamamen ücretsiz :)

Everest Forms Wordpress Eklenti
Everest Forms Wordpress Eklenti
Bu eklenti bize iletişim sayfası oluşturma fırsatı veriyor.Ve o kadar güzel bir eklenti ki sürükle bırak ile tamamen özgün, yaratıcı ve estetik bir iletişim sayfası oluşturabiliriz. Ayrıca iletişim sayfasının yanısıra tamamen sizin hayal gücünüze bağlı olarak farklı alanlarda da sayfalar oluşturabilirsiniz.Ör : Hakkımda,Gizlilik Politikası gibi...

Google Analytics WordPress Eklenti
Google Analytics WordPress Eklenti
Google'dan acaba bugün kaç kişi paylaştığım içerikleri aradı,sitem kaç defa görüntülendi gibi sorularınızı Arama Motoru kontrol panellerine tek tek gitmeden de izleme olacağı sağlayan bu eklenti ile Google'dan gelen trafiği admin paneli üzerinden takip edebiliyoruz.

Google XML Sitemaps Wordpress Eklenti
Google XML Sitemaps Wordpress Eklenti
WordPress sitemizi kurduk,temamızı ve düzenledik.Sıra arama motorları kaydına geldi ama Sitemap sayfamız var.İşte tam bu noktada tek tıkla sitemap oluşturabileceğimiz bu eklenti devreye giriyor.Sitemap oluşturuyoruz ve sitemiz.com/sitemap.html den sitemizi arama motorlarına kayıt ediyoruz.

Jetpack Wordpress Eklenti
Jetpack Wordpress Eklenti
Jetpack, WordPress yazılımını yapan ekip tarafından oluşturulan bir eklentidir ve paket halindedir.Mutlaka her temada olması önerilir.Jetpack, sitenizin güvenliği, web sitesi performansı, trafik artışı, görüntü optimizasyonu, web sitesi görünümü ve daha pek çok şeyle ilgileniyor.Ücretsiz versiyonu da var ama kaliteli ve büyük düşünenler için kesinlikle premium sürümü düşünülmeden alınabilecek bir eklentidir.

MailChimp Wordpress Eklenti
MailChimp Wordpress Eklenti
MailChimp bir e-posta pazarlama aracıdır.E-Ticaret ile uğraşan Wordpress işletmeleri için tavsiye edilir.Sitemizde ki aboneleri yönetmek,e posta göndermek ve sonuçları izlemek istiyorsanız bu eklenti tam da sitenize göredir.Ticari düşünenlerin de kesinlikle premium sürümünü kullanmaları tavsiye edilir.

Nivo Slider Wordpress Eklenti
Nivo Slider Wordpress Eklenti
Websitemizi açtık ve içerik girmeye başladık ama bir sorunumuz var.İçeriklerimize birden çok resim eklememiz gerekir.Ekliyoruz ama bu sefer de içerik görünümümüz kalitesizleşiyor.İşte bu eklenti tam da buna çözüm üretiyor.Eklediğimiz resimleri mobil uyumlu hale getirip şık bir tasarımla yan yana listeliyor.E-Ticaret Wordpress site sahiplerinin daha çok tercih edeceği eklentidir ve kullanıcı katılımını arttırdığı tespit edilmiştir.Bu eklentiyi ticari düşünenler premium şekilde kullanmaları tavsiye edilir.

Redirection Wordpress Eklenti
Redirection Wordpress Eklenti
Bir içerik paylaştık ve daha sonra içeriğimizin kalıcı bağlantısını değiltirdik ama arama motorlarında hâlâ eski url yapısıyla kayıtlı.Dolayısıyla kullanıcılar bu sayfaya girmek istediklerinde maalesef 404 hatası alacaklar.Bu uygulama ile URL yapısını değiştirdiğimiz içeriklerin yeni URL sine yönlendirme yapabiliyoruz ve daha da güzel yanı tüm 404 hatalarını takip edebiliyoruz.Tamamen ücretsiz bir eklentidir.

Social İcons Wordpress Eklenti
Social İcons Wordpress Eklenti
Sosyal medya sitelerinin kullanıcı sayısı güçgeçtikçe artıyor ve dolayısıyla Websitelerimiz için Sosyal Medya ile uyumlu hareket etmenin kısa,orta ve uzun vadede iyi bir getirisi olacaktır.Bu eklenti ile sitemizi,içeriklerimizi sosyal medya paylaşma iconları ekleyerek paylaşılma imkanı veririz ve içeriğimizi beğenen paylaşan kullanıcıların da katılımıyla sitemizi geliştiririz.

User Registration Wordpress Eklenti
User Registration Wordpress Eklenti
Bu eklenti ile Websitemize kayıt olmak isteyen her kullanıcı kolayca kayıt olabilmekte ve Websitemiz her an canlı bir hale gelmektedir. Kullanıcı dostu ve tamamen uyumlu bir eklentidir.Tavsiye edilir.

VaultPress WordPress Eklenti
VaultPress WordPress Eklenti
VaultPress sitemizi her adımda güvene almak için tasarlanmış JetPack uyumlu bir eklentidir.Sitemizin otomatik yedeğini alır ve olası saldırıları engeller.Kurduğunuz eklentileri,güvenli olmadığını algıladığı an durdurur.Çok iyi bir güvenlik eklentisidir.İmkanı olanların premium sürümünü kullanmaları tavsiye edilir.

W3 Total Cache Wordpress Eklenti
W3 Total Cache Wordpress Eklenti
WordPress'in önbelleği, web sitesi performansını arttırmanın en iyi yollarından birisidir.Önbelleğe alma etkinleştirilmişse bir kullanıcı daha önce önbelleğe yedeklenmiş içeriği çok daha hızlı bir şekilde açar.W3 Total Cache web sitenin verilerini geçici olarak önbellekte saklamaktır, böylece kullanıcı aynı sayfayı bir sonraki açışında daha hızlı yüklenir. Web sitenizi hızlandırmayı sağlayan kullanıcı dostu bu eklentiyi kullanmanız tavsiye edilir.

WooCommerce Wordpress Eklenti
WooCommerce Wordpress Eklenti
WooCommerce bir E-Ticaret eklentisidir.WooCommerce eklendikten sonra sitemiz ticaret yapılabilecek zemine taşınır.Türk Lirası ile alışveriş, kargo fiyatlandırma, ürün ekleme gibi işlemler tamamen uyumlu ve sorunsuz bir şekilde yapılır.Ürünlerin stoklarını da bu eklenti ile takip edebilirsiniz.E-Ticaret sitesi açmak isteyenler, uygun fiyatlı bir host ile bu şekilde çok uygun maliyetlerle E-Ticaret sitesi kurabilirler.

Wordfence Security Wordpress Eklenti
Wordfence Security Wordpress Eklenti
Wordfence Security, adından da anlaşılacağı üzere bir güvenlik eklentisidir.Admin panelimizi tamamiyle korur.Yüklü eklentilerden gelebilecek saldırıları bloklar.Hatalı girişlerde (admin paneli,kullanıcı paneli) belirli bir süre uzaklaştırır.Özellikle admin paneli girişlerinde e-posta adresimize eş zamanlı rapor verir.Hatalı girişleri listeler.Çok faydalı ve bence kesinlikle olması gereken bir eklentidir.Hatta ticaret ile uğraşan sitelerin de mutlaka premium sürümünü kullanmalarını tavsiye ederim.

WP-Optimize Wordpress Eklenti
WP-Optimize Wordpress Eklenti
WP-Optimize, WordPress veritabanını temizlemek ve WordPress'i optimize etmek için harika bir araçtır. Gereksiz verileri, el ile sorgulama yapmadan WordPress'ten otomatik olarak kaldırır. Eklenti her zaman en iyi performans için veritabanınızı optimize tutar.

WP Smush-İmage Optimization Wordpress Eklenti
WP Smush-İmage Optimization Wordpress Eklenti
Resimler paylaşımlarımızı çekici hale getirmek için en gerekli olandır.Ama resimlerin iki tane problemi vardır; geç yüklenmesi ve çok fazla boyut kaplaması. Bu eklenti ile resimleri sıkıştırarak optimize ediyoruz ve sitemiz daha erken yükleniyor,resimlerimiz daha az boyut kaplıyor.

Yoast SEO Wordpress Eklenti
Yoast SEO Wordpress Eklenti
Website sahipleri için en büyük problem SEO uyumlu olmaktır. Bu eklenti ile tamamiyle SEO uyumlu içerikler üretmeye başlıyoruz.Başlığından anahtar kelimelere,içerik metninden linklere tamamiyle özgün ve SEO uyumlu içerikler üretebiliyoruz.Kesinlikle tavsiye ediyoruz.Hatta premium sürümünü bile imkanı olan kullanmalıdır.

Disable Commets Wordpress Eklenti
Disable Commets Wordpress Eklenti
Adından da anlaşılacağı gibi,Yorumları Devre Dışı Bıraktırır, tüm sitenizdeki veya belirli yayın türlerinizdeki yorumları genel olarak devre dışı bırakmak için kullanılır..
Bunu Paylaş :
Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.