CEMO

Website açmak mı,YouTube kanalı açmak mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Website açmak mı,YouTube kanalı açmak mı? Hangisi daha çok kazandırır?
18 Ocak 2019 Cuma
Website açmak mı-YouTube kanalı açmak mı? Hangisi daha çok kazandırır?
Website açmak mı-YouTube kanalı açmak mı? Hangisi daha çok kazandırır?

Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle sizlere Websitesi açarak para kazanmak mı daha kolaydır yoksa YouTube kanalı açarak para kazanmak mı daha kolaydır onu anlatmak isterim.


  • Websitesi açarak;

Adsense'den bir iki haftalık SEO çalışması ile onay almak mümkündür.Onay aldıktan sonra doğru reklam yerleşimi ile sitenizin günlük ziyaret eden tekil kişi sayısını arttırdığımızda(500-1000 tekil görüntülenme) yaklaşık 300-450 TL arasında aylık bir geliriniz olması anlamına gelir.(TIKLAMA ORTALAMASI İLE BU RAKAM ARTABİLİR)


  • YouTube kanalı açarak;
PARA KAZANMA ÖZELLİĞİ açmak günümüzde çok emek gerektiren bir iştir. YouTube'un PARA KAZANMA ÖZELLİĞİ'nin aktif olması için gerekli bir takım koşulları vardır.Bunlar; 4000 saat izlenme, 1000 ve üzeri abone sayısı ve telifsiz içerik(kopya olmayan içerik) olması gibi. YouTube kanalı, Websitesine göre daha uzun vadede düşünülmesi gereken bir mecradır.


YANİ WEBSİTESİ AÇARAK KISA VADEDE PARA KAZANMAK, YOUTUBE KANALI AÇARAK KISA VADEDE PARA KAZANMAKTAN DAHA KOLAYDIR.


  • Peki Websitesi açmak mı daha çok kazandırır yoksa YouTube kanalı açarak mı daha çok para kazanabiliriz?

YouTube kanalı açtık ve koşulları yerine getirdik.Başvurumuz onaylandı.Şöyle düşünelim.YouTube, Türkiye'de en çok takip edilen,günlük girdisi en yüksek video paylaşım sitesidir. Burada paylaştığımız videonun binlerce hatta milyonlarca izlenme ihtimali olasıdır.Önerilen videolar da videonuzun çıkması bile websitesine göre çok ama çok avantajlıdır.Şöyle düşünelim; Websitesi açtık ve içerikleri paylaştık ama içeriklerimiz bir başka Websitesi bizim linkimizi paylaşmadığı sürece veya biz başka sitelerde link bırakmadığımız sürece paylaşılmaz ve gösterilmez.Şimdi YouTube kanallarını birer Website gibi düşünelim.Videomuzu paylaştık ve benzer içerik paylaştığımız bir başka kanal da bir içerik paylaştı.O kanalın takipçileri, o kanalın videosunu izlediğinde sağ da bizim videomuz da çıkacaktır ve bu ücretsiz en çok fayda getiren bir reklamdır diyebiliriz. 

Peki YouTube'dan ne kadar para kazanabiliriz?
Ben YouTube kanalı sahibiyim.Kanalım yaklaşık 2100 aboneye sahip.Telifli içerik paylaşmam sonucu PARA KAZANMA ÖZELLİĞİ'm kapatıldı.Yaklaşık telifli içerikler haricinde 450bin gibi bir görüntülenmem vardı.Ne kadar kazandın? diye soracak olursanız yaklaşık 800TL gibi bir ücret aldım.Yukarıda Websitesi ile kendiniz bu meblayı karşılaştırabilirsiniz.



cemozergungor.com
WEBSİTE 
YOUTUBE 
KISA VADEDE HANGİSİNDEN PARA KAZANABİLİRİM? 
 
 
HANGİSİNİ YÖNETMEK DAHA KOLAY? 
      ❌ 
 
HANGİSİNDEN DAHA FAZLA PARA KAZANABİLİRİM? 
      ❌ 
 
Bunu Paylaş :
Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.