CEMO

Feedburner Ayarları 10 Dakika da Siteniz İçin Optimize Edin

Feedburner Ayarları 10 Dakika da Siteniz İçin Optimize Edin
11 Temmuz 2019 Perşembe
feedburner.google.com eposta ve rss aboneliği hizmeti veren ücretsiz uygulamadır. Bloğunuza feedburner kullanrak e-posta aboneliği eklemek isterseniz bir önceki yazıma bakabilirsiniz, burada ise feedburner ayarlarını nasıl yapacağımızı anlatacağız.


Google ürünü olan Feedburner Türkçe dil desteği sağlamadığı için birçoğumuz faydalı olan ayarları yapamıyor ve bunları dikkate almıyoruz. Bu yazıda önemli olanların üzerinde duracak diğer ayarları birer cümleyle açıklayacağız.

4 ana kategoriden oluşan feedburner, bu kategorilerin altındaki alt başlıklardan oluşuyor. Analyze, Optimize, Publicize, Troubleshootize kategorilerinden oluşan feedburner da önemli olan Optimize ve Publicize başlıklarıdır. Hemen Analyze' den başlayalım.

Feedburner Analyze Nedir?

Kısaca eposta aboneliklerinin ve rss izlenimlerimizin istatistiklerini burada görüntüleyebiliriz. Tıklama ve görüntüleme sayıları, ülke verileri, mail abone sayısını burada bulabiliriz.


Feedburner Troubleshootize Nedir?

Geliştirmeler, hatalar ve düzeltmeler hakkında notlar paylaşılmaktadır. Kullanıcıyı ilgilendiren ayarlar bulunmaz.

Feedburner Optimize Sekmesi Ayarları Nasıl Yapılır?

BrowserFriendly: Basit bir şekilde bir takım görünüm ayarlarını yapabiliriz. Rss okuyucu uygulamalarını seçin ve altta resimdeki gibi -gerekliyse- giriş yazısı belirtin.


SmartCast: Daha fazla rss okuyucusuna erişmek için feedburner hesabınız hakkında daha fazla bilgi verin. Resimde ki gibi logo, başlık, açıklama ve anahtar kelimeler belirleyin.



SmartFeed: Rss okuyucular için feedburner içeriğinizin otomatik olarak uyumlu hale getirilmesi için "Active" etmeniz iyidir.

FeedFlare: Giden e-posta metni altında ek linkler belirleyin. Örneğin Email, Email Author, Share on Facebook eklerseniz faydalı olabilir.

Link Splicer: Sosyal imleme sitelerini bağlayarak otomatik url paylaşımı sağlayın. delicious ve digg tavsiye edilen imleme siteleridir.


Diğer alt başlıklarda Title/Description Burner ile sabit başlık ve açıklama belirleyebilirsiniz. Summary Burner sekmesinde de giden email içeriğinde yazının karakterini kısaltabilir, kısa açıklama ekleyerek web sitenize yöneltebilirsiniz.

Son Adım: Feedburner Publicize Sekmesi Ayarlarını Optimize Edelim

Headline Animator: Sitenize kayıtlarınızın özeti geçen eklenti ekleyebilirsiniz. Rastgele yazılarınız tarihleriyle kazayarak görüntülenir. Yazı sonlarına, Sağ sütüne eklenebilir. Ayarları yapın resimde ki gibi blogger seçerek devam edin, blogger' da widget olarak ekleyebilirsiniz. Not: widget ekleme desteklenmiyor.

BuzzBoost: Bloğunuz içeriğinden son yazılardan yayın yapabilirsiniz. Farklı sitelerde yayınlamak için kullanılabilir. Ayar değil eklentidir.

PingShot: Güncellemeleri otomatik olarak rss okuyucu uygulamalara bildirecektir. "Active" olması daha iyidir.

FeedCount: Web sitenize okuyucu sayınızla ilgili chicklet(sayısı kutusu) ekleyin. Gerekli ayarları yaptıktan sonra kodu kopyalayın ve Html / Javascript ekleyerek sitenizde uygun gördüğünüz yere yapıştırın.

Socialize: Tavsiye ettiğim ayarlardır. Sosyal hesaplarınızı bağlayarak yazıyı yazdıktan sonra otomatik paylaşım yapılmasını sağlayabilirsiniz. Additional text bölümüne ben hashtag olarak kullandım. İtem Selection kısmını olduğu gibi bırakın resimdeki ayarlar uygun kelime filtreleyerek twit gönderiyor.



Chicklet Chooser: Sitenize feedburner butonları ekleyerek rss okuyucu sayınızı arttırabilirsiniz. Bu sekmede butonlar bulunuyor seçip sitenize ekleyebilirsiniz.

Tüm tekme ve ayrıntılara girmedim. Bizler için önemli olanları yukarıdaki ayarlardır. Bundan sonra iyi yazıp okuyucu kitleyi arttırmak bize kalıyor :) iyi bloglar.

Bunu Paylaş :
Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.