CEMO

Bill Gates'in Gerçekleşen Kehanetleri(Büyük Kahin!)

Bill Gates'in Gerçekleşen Kehanetleri(Büyük Kahin!)
2 Ocak 2019 Çarşamba
Bill Gates'in Gerçekleşen Kehanetleri(Büyük Kahin!)
Bill Gates'in Gerçekleşen Kehanetleri(Büyük Kahin!)
Bill Gates'in 1999 yılındaki kehanetleri nasıl gerçekleşti?

Bill Gates 1975 yılında #Microsoft'u kurduktan sonra aradan 42 yılda elde ettiği 88.8 milyar dolar tutarındaki servetiyle dünyanın en zengin insanı oldu. Bill Gates 1999 yılında Düşünce Hızında Çalışmak ismindeki kitabıyla önemli sözlere imza atarak ilginç kehanetlerde bulundu ve bugün hepsi gerçekleşti. İşte Bill Gates'in o sözleri.

NE DEMİŞTİ: "İnsanların farklı web sitelerindeki fiyatları görmesini sağlayacak, tüm sektörlerde çaba sarfetmeden en ucuz ürünü bulabileceği otomatik fiyat karşılaştırma hizmetleri geliştirilecek."
NE OLDU: #Google ve #Amazon gibi sitelerde ürün araştırması yapıp farklı fiyat seçeneklerini görmek artık mümkün. Yurtdışında #NexTag, #PriceGrabber gibi Türkiye'de de #EnUygun, #Cimri vb. hizmetler tüketicilerin işini kolaylaştırıyor.
NE DEMİŞTİ: "İnsanlar nerede olursa olsun iletişim kurabilecekleri ve iş yapabilecekleri küçük cihazlar taşıyacak. Haber okuyacak, uçuş programını görebilecek, piyasalardan haber alabilecek yani her şeyi yapabilecek."
NE OLDU: Akıllı saatler, akıllı gözlükler kısacası günlük hayatta giydiğimiz, taktığımız her şey çip, sensör, internet bağlantısı ve yazılımla akıllı birer cihaza dönüşme potansiyeline sahip.
NE DEMİŞTİ: "Internet üzerinden insanlar faturalarını ödeyebilecek, mâli durumlarını takip edebilecek ve doktorlarıyla iletişim kurabilecek."
NE OLDU: Artık her bankanın akıllı telefon uygulamalarından kredi başvurusunda bulunmak mümkün. Türkiye'de pek çok hastaneden internet ile doktor randevusu alınabiliyor. Reçeteler online takip ediliyor. ABD'de One Medical, #Forward gibi sağlık sistemi üzerine girişimler dahi var.
NE DEMİŞTİ: "Ne zaman için seyahat planladığınızı bilecek ve o bilgiyi gideceğiniz yerde aktivite, promosyon, indirim ve parçası olmak istediğiniz her şey hakkında önerilerle birleştirecek yazılımlar olacak."
NE OLDU: #Expedia, #Kayak, #Tripadvisor, #Skyscrapper, #Turna, #Bavul vb. uygulamalarla seyahatler a'dan z'ye planlanabilir. #Airbnb, #Couchsurfing ile evler paylaşabilir ya da #Zomato, #Foursquare ile bulunulan yerdeki mekan ve indirim tavsiyeleri alınabilir.
NE DEMİŞTİ: "Televizyonda maç izlerken canlı olarak tartışabileceğiniz hizmetler olacak ve kimin kazanacağına dair oy verebileceksiniz."
NE OLDU: Dünya Kupası, Avrupa Şampiyonası, Şampiyonlar Ligi, NBA vb. çok izlenen organizasyonlarda Twitter artık özel hashtag açıyor, desteklediğiniz taraf için profil güncellemeleri ve anketler bile getiriyor. Spor medyasını sosyal medyasız düşünmek imkânsız.
NE DEMİŞTİ: "Cihazlar akıllı pazarlama araçları olacak. Satın alma alışkanlıklarını bilecek ve tercihlerinize özel olarak yerleştirilmiş reklamlar göreceksiniz."
NE OLDU: Google ve Facebook ise nokta atış için çalışıyor. Ayakkabı almak için birkaç arama mı yaptınız? Ziyaret ettiğiniz herhangi bir sitede anında ayakkabı markalarının reklamlarını görüyorsunuz. Aynı anda bir başkası için makyaj reklamı gösterilebiliyor.
NE DEMİŞTİ: "Televizyon yayınları ilgili site ve izlediğiniz içerikle uyumlu linkler içerecek."
NE OLDU: #Habertürk okuyucuları tersini de yaşayabiliyor. Gazetedeki bir haberi okuyup dinlemek istiyorsanız Haberturk.com adresine gelebileceğiniz gibi HT Dokun ile video ve görseller arasında da gezinebilmek mümkün.
NE DEMİŞTİ: "Vatandaşlar kendilerini etkileyen konularla ilgili, örneğin yerel siyaset, güvenlik ya da şehir planlaması gibi konularda internet üzerinden tartışabilecek."
NE OLDU: Arap coğrafyasında ise işler biraz daha sertleşebiliyor. Tartışmakla yetinmeyip isyan eden binlerce insan Arap Baharı öncesi ve esnasında Facebook ve Twitter gibi sosyal medya mecralarında organize olmuştu.
NE DEMİŞTİ: "Sanal oluşumlar sizin yerinizden çok ilgilerinizden etkilenecek."
NE OLDU: Reddit, Stumbleupon, Pinterest, Feedly, Flipboard gibi uygulamalar ve siteler ilgi alanlarınıza göre kullanıcıya en doğru içeriği sunmaya çalışıyor. Her türlü sitede artık kategorizasyon olmazsa olmaz.
NE DEMİŞTİ: "Ekip toplamak isteyen proje yöneticileri çevrimiçi olabilecek, projeyi tanımlayabilecek ve kıstaslarına uyan insanlardan tavsiye alabilecek."
NE OLDU: Sharepoint gibi iş süreçlerini organize etmeye yarayan onlarca yazılım sayesinde firmalar amaca yönelik ekipler kurup yönetebiliyor ve işlerini takip edebiliyor.
NE DEMİŞTİ: "İnsanlar da benzer şekilde kendi ilgi, ihtiyaç ve niteliklerine göre internet üzerinden iş fırsatları yakalayabilecek."
NE OLDU: LinkedIN, kariyer.net, Google Hire, profesyonel Facebook grupları gibi platformlar sayesinde insan kaynakları yetkilileri delirmekten, iş arayanlar beklemekten kurtuldu. Hatta bu platformlar özgeçmişlere özel ilanlar dahi gösteriyor, iş arayanları yönlendiriyor.

#billgates #bill #gates #microsoft #kehanet #plan #düşünce #hedef

Daha fazla video ve kanalıma destek olmak için kanalıma abone olmayı unutmayın;
https://www.youtube.com/c/nkolayy
Bunu Paylaş :
Yorum Kuralları
*Lütfen yanlızca yazı ile ilgili yorumlar yazınız.
*Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istediğiniz bir şey varsa iletişim formunu kullanın.
*Bir Google Hesabınız yoksa Yorumlama Biçimi seçeneklerinden "Anonim" tıklayıp yorum yapabilirsiniz.